Visita a un laboratori en creixement a Vilanova i la Geltrú

El laboratori ASLAB, al carrer de la Fassina de Vilanova, pot passar del tot desapercebut quan hi passes pel costat. Però un cop hi entres, inicies un recorregut per un seguit de passadissos i sales equipades amb instruments i aparells d’anàlisis, plens d’activitat.

Treballant al laboratori ASLAB, ara Inkemia

Treballant al laboratori ASLAB, ara Inkemia

Només entrar-hi, divendres passat, em va encantar el lema inscrit en els cartells: “knowledge holding”. Efectivament, estàvem visitant una empresa que s’acaba d’incorporar al grup Inkemia, una gran companyia que uneix, agrupa, concentra, coneixement.

El concepte d’unir coneixement, capacitats o habilitats, en el moment que vivim em sembla del tot engrescador i una via idònia per incrementar la competitivitat i les possibilitats d’èxit. Les empreses que conformen Inkemia es dediquen a la recerca en àmbits com la farmacèutica o la cosmètica. Ara, amb l’absorció de la vilanovina ASLAB guanyen un camp de producció, el de l’anàlisi d’aliments.

A Vilanova i la Geltrú tenim una elevada concentració de coneixement. Comptem amb la UPC, que és una gran font de formació d’un talent que sovint troba dificultats per quedar-se, perquè el moment complicat que viu la indústria limita les sortides laborals.

Per això, el cas d’ASLAB, em sembla un exemple esperançador. El petit laboratori impulsat fa 7 anys pels emprenedors Àlex Duran i Bernat Caba, que ha trobat una oportunitat de desenvolupar-se i créixer, s’afegeix al d’altres empreses de valor afegit instal·lades a la nostra ciutat, que conformen un nou panorama industrial en desenvolupament.

Els casos d’èxit en el món empresarial permeten veure un cert horitzó d’optimisme, en aquest context tan complex que estem vivint. Per això crec que val la pena parlar-ne, és bo que es coneguin, sense que això ens faci baixar l’atenció a les institucions a l’hora de ser al costat d’empresaris i emprenedors, per oferir el suport possible per intentar reconduir junts l’economia de la ciutat.

Share