Vilanova i la Geltrú no ha de viure d’esquena a la UPC

Neus Lloveras manté una reunió amb directius de la UPC en la que s’han tractat diferents temes, entre els que destaca el clúster nàutic que ha de generar economia, ocupació, talent i oportunitats a la ciutat.

Neus Lloveras a la UPCL’alcaldable per Convergència i Unió, Neus Lloveras, ha mantingut una reunió aquest dimecres amb l’equip directiu de la Universitat Politècnica i el Centre Tecnològic de Vilanova i la Geltrú en que ha tractat, entre altres, la proposta del Pol d’Activitats i Tecnologies Marines que defensarà en el programa electoral.

Neus Lloveras a la UPCLloveras ha exposat davant els responsables dels centres el projecte del clúster nàutic que ha de dotar la ciutat d’un pol concret que serveixi per a generar activitat econòmica. La candidata de CiU ha matisat que ara és el moment de canviar i treballar perquè Vilanova i la Geltrú no continuï vivint d’esquena al mar i la UPC.

En la reunió, han parlat sobre la necessitat d’obrir la Universitat i el coneixement que genera a tota la ciutat, i també han tractat de la importància d’actualitzar el Pla Especial del Port. D’entre les principals qüestions que han exposat els directius de la Universitat i el Centre Tecnològic, hi ha l’espai que ocupa el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB) al port. Aquest organisme és precursor en el mètode per a la conservació de l’hàbitat marí i la localització que ocupa actualment és momentània ja que depèn de Ports de la Generalitat de Catalunya, i això provoca que els projectes que s’hi desenvolupen no tinguin una perspectiva a mitjà o llarg termini.

L’equip directiu veu la necessitat que tots els agents relacionats amb el mar i la nàutica, des de els seus centres al departament de Ports del govern català, treballin conjuntament. Lloveras i els representants de la UPC han coincidit en la necessitat d’integrar molt més la universitat dins la vida quotidiana de Vilanova i la Geltrú. Les institucions locals i la ciutadania han de ser consicents de la importància que té un centre educatiu com aquest en el municipi. Precisament, hi ha estudis i investigacions que es realitzen en aquesta universitat que acaben tenint un ressò nacional, això demostra que existeix un alt nivell de competitivitat.

Segons el director de la UPC, Enric Trullols, el LAB i el centre de desenvolupament tecnològic SARTI, que depenen de la Universitat, podrien participar-hi generant cursos de formació en el nivell de postgrau.

El Pol d’Activitats i Tecnologies Marines que proposa Convergència i Unió passa per una un aliança estreta i estable entre l’Ajuntament, la UPC, el Port i el teixit econòmic vilanoví amb altres institucions, empreses i centres de recerca catalans, espanyols i internacionals, per desenvolupar una estratègia d’especialització en la recerca, la indústria i el serveis relacionats amb la nàutica, les activitats i tecnologies marines.

Share