Vilanova i la Geltrú ha votat canvi (*)

Gerard Figueras, diputat i regidor de CiU

Diumenge passat al vespre van esclatar molts sentiments a la seu de Convergència i Unió a la ciutat. Seguíem amb expectació l’escrutini a mesura que entraven les dades de cada col·legi electoral. La darrera actualització de la plana web de l’Ajuntament mostrava la victòria de CiU i els centenars de vilanovins que ens hi aplegàvem vam esclatar d’alegria.

Després de 12 anys de tripartits, la ciutadania de Vilanova deia prou. Els vilanovins havien fet guanyadora la Neus Lloveras al capdavant d’un equip de persones preparades i liderant un projecte fet des de Vilanova i per Vilanova.

Han estat anys de feina intensa. A peu de carrer, al costat d’associacions i entitats, en reunions i grups de treball. De feina, sobretot, al costat de les persones. De feina constant i creïble. De feina feta pensant en positiu i en sumar el màxim de voluntats al servei de construir una Vilanova millor.

Aquesta feina sincera, planificada, honesta i positiva, i l’esforç que ha significat, era el què va fer que molts vilanovins esclatéssim d’alegria el passat diumenge. Els ulls brillants i emocionats de la Neus eren el millor reconeixement.

Hi ha qui parlarà d’onada. Hi ha qui farà èmfasi a que la victòria és ajustada.  Hi haurà també qui voldrà parlar de dretes i esquerres. I qui parlarà de governs forts i de governs febles. Tenen tot el dret a fer-ho. Però nosaltres sabem el què ens ha costat obtenir aquesta victòria i l’obtenció del suport majoritari dels ciutadans.

Des d’ara i fins a la constitució del nou Ajuntament, des de CiU hem iniciat converses amb tots els grups amb representació. Entenem que som la força més votada i, per tant, a la que ens correspon liderar la formació de govern.

Certament, la composició del nou consistori no és senzilla. D’una banda, les forces del tripartit han perdut suport: de tretze a deu regidors. Els ciutadans han decidit posar punt i final a aquesta fórmula. Malgrat això, ens agradaria, des d’aquí, enviar un missatge de suport a la gent d’Esquerra Republicana per tal que encarin els propers quatre anys amb tota l’energia per poder tornar a ser presents al consistori.

D’altra banda, els grups que hem estat a l’oposició hem augmentat de dotze a quinze regidors. Augment que reflexa la voluntat dels vilanovins de posar fi a una manera de governar i demanar que noves idees i nous lideratges assoleixin el rumb de la ciutat. Felicitem les dues formacions que han augmentat el nombre de regidors, PP i CUP, especialment els darrers per haver triplicat la seva representació com a mostra també d’una feina ben feta.

El resultat de les eleccions municipals ens obliga a tots a actuar de manera responsable. Vilanova i la Geltrú té més de sis mil ciutadans que no troben feina. Que volen i no poden treballar. Persones que ho estan passant malament i que han de ser les primeres en notar el recolzament de l’Ajuntament. Les polítiques de cohesió i justícia social hauran de ser una prioritat del futur govern de la ciutat. I en paral·lel, la creació de nous llocs de treball a partir del suport als emprenedors locals i de l’atracció de noves inversions.

La complicitat amb les altres administracions ha de ser també un pilar fonamental per poder tirar endavant projectes que vagin en aquesta línia de les polítiques socials i de la reactivació econòmica. I entenem que CiU és qui podem tenir una posició destacada per trobar complicitats amb els governs de la Diputació i la Generalitat de Catalunya.

Davant d’aquest escenari la gent de Convergència i Unió plantegem una proposta clara: un govern de CiU encapçalat per la Neus Lloveras. Aquesta opció respectaria la força guanyadora de les eleccions. Possibilitaria que noves idees i maneres de fer entressin a l’Ajuntament. I, alhora, ens obligaria a tots els grups a actuar pensant en la ciutat: el diàleg permanent i en positiu esdevindria indispensable per sumar majories i tirar endavant Vilanova i la Geltrú.

D’entre tots els programes amb els que els diferents grups hem concorregut a les eleccions, trobaríem fàcilment punts d’acord que ens permetrien donar una nova dimensió a la política municipal basada en el consens i en la coresponsabilitat.

Creiem, a més, que ens mereixem una oportunitat. La Neus Lloveras, el seu equip i el seu projecte han estat capaços de generar la il·lusió per fer de CiU la força guanyadora. Estem preparats per tirar endavant la ciutat. Per impulsar la creació de nous llocs de treball, per ajudar als qui més ho necessiten i per fer de la nostra una ciutat amb identitat i plena d’oportunitats.

(*) Article d’opinió de Gerard Figueras publicat al Diari de Vilanova 27/05/11

Share