Vilanova i la Geltrú, compromís col·lectiu

Ara fa poc més de sis mesos que vaig viure un dels dies més especials de la meva vida, el dia del Ple d’Investidura. Però des d’aquell moment he viscut molts moments gratificants que no m’hauria imaginat mai, petites i grans satisfaccions pel fet d’haver avançat en la realització de projectes i objectius; i alhora, haver pogut solucionar els diferents problemes que comporta la gestió municipal. Uns sentiments que només es poden experimentar quan estàs fent un servei en benefici de la comunitat, en benefici de la teva ciutat.

No ho negaré, hi ha molta feina a fer a Vilanova i la Geltrú i hem de ser capaços de solucionar moltes problemàtiques greus, la més important l’alt índex d’atur. Però tenim una gran avantatge respecte a altres ciutats: tenim moltes oportunitats al nostre abast i per tant podem mirar al futur amb optimisme. Ara bé, hem d’acceptar la realitat, no defugir-la i afrontar els problemes i les situacions que se’ns presenten de cara, sense cap tipus de por, amb confiança i il·lusió, amb les nostres possibilitats i manera de fer. Darrerament sentim parlar de recuperar la confiança en la política i els polítics; segur, ho hem de fer, i perquè ho sentim així nosaltres treballarem des de la transparència, des del diàleg, des del compromís, des de la responsabilitat i amb sentit comú.

Durant aquests primeres sis mesos, des de l’equip de govern hem adquirit un gran coneixement de l’organització municipal i de la ciutat, hem estat capaços d’afrontar, des del primer dia, totes les responsabilitats i problemàtiques que s’han plantejat a Vilanova, i a l’hora hem definit els projectes pels propers quatre anys. A dia d’avui, el pla d’actuació municipal està preparat per a ser presentat el proper dia 12 de gener, un pla que per primer cop s’ha treballat a través d’un procés participatiu.

També s’ha donat sortida a la greu problemàtica que tenia l’empresa municipal PIVSAM i s’ha pogut aixecar el concurs de creditors, s’ha celebrat per primer cop una audiència pública a la ciutat sobre les finances municipals, s’han incorporat molts canvis a la fira de novembre, fruit de les taules de treball que es van organitzar amb el sector, s’ha posat en marxa la plataforma de serveis a les persones, s’han aprovat les ordenances per a l’any 2012 i s’està treballant des de fa diverses setmanes en l’elaboració d’un pla de sanejament de les finances municipals i el pressupost de l’any 2012. Tot això sense oblidar la gran quantitat i qualitat de la feina que es fa cada dia des de totes les regidories i departaments de l’ajuntament.

Per tant, estem avançant molt positivament i, com deia abans, esmerçarem tots els nostres esforços per buscar solucions a la nostra principal preocupació: la crisi econòmica i els greus efectes negatius que està tenint sobre la població de Vilanova i la Geltrú.

Ara bé, aquest objectiu no és exclusiva de l’equip de govern, és una preocupació que compartim tots: grups polítics, sindicats, empresaris, entitats, associacions, i per tant hem de cercar el treball conjunt que ens donarà molta més força per afrontar-lo. Per aquest motiu, treballaré per fer que el que ens acosta, el que tenim en comú, superi les diferències, i això només és possible fer-ho des la participació i el consens social que marca la nostra manera de fer política.

Lluitaré per aconseguir un gran pacte de ciutat, proposant i liderant un acord que faci que tots i totes anem a una, perquè si treballem des de l’individualisme, sense tenir en compte als altres, anem directament al fracàs. Estic convençuda que és l’hora del treball en comú, que és l’hora del treball en equip i que és l’hora del compromís col·lectiu perquè sense la suma de totes les visions, sense la suma del que pot aportar cadascú, la sortida a la situació actual serà molt, molt més difícil.

Però hem de tenir molt present que la sortida a la situació actual no serà només econòmica, també hem de treballar per la cohesió social a la ciutat, per eliminar les desigualtats i les discriminacions. És cert que hem de fer contenció de la despesa, que hem de ser austers, però tenint molt present que l’objectiu és establir unes bases sòlides de present per poder garantir les polítiques públiques socials i de serveis pel futur. Sí, hem de combinar l’activitat productiva amb polítiques fiscals per les famílies i fer possible la igualtat d’oportunitats des de la diferència i la diversitat.

Aquest gran repte també passa per assolir una administració municipal més moderna que incorpori criteris de transversalitat, treball en equip i responsabilitat social i assolir un ajuntament que sigui més transparent, més proper, més auster, més eficaç i més eficient.

L’aposta d’aquest equip de govern són les persones i la comunitat, és afrontar la actual situació des d’un gran pacte de ciutat que generi la implicació de tothom i on tothom s’hi senti inclòs, és modernitzar l’ajuntament com a eina per a la ciutat i estic absolutament confiada i segura que junts ho farem, que junts serem capaços de tirar endavant la nostra ciutat i aportar el nostre gra de sorra a la millora del conjunt de país.

Share