Unitat i esperança

Aquesta setmana en el Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hem viscut una situació molt esperançadora i gratificant: la unitat de totes les forces polítiques en molts punts de l’ordre del dia, tots ells temes d’important transcendència social i sustentats per una gran sensibilització ciutadana. D’una banda, òbviament i com no podria ser d’altra manera, en el rebuig i la condemna a la violència masclista, una xacra que ens assota encara avui, en ple segle XXI, tot recordant-nos que la nostra societat té molt arrelades estructures masclistes i discriminatòries que s’han d’eradicar.

D’altra banda, en la moció per iniciar les inspeccions i sancionar els pisos buits sobre els quals no s’estan prenent mesures per posar-los al mercat de compra o lloguer. Aquest acord va posar de manifest una evidència: no és de rebut que hi hagi persones sense habitatge i alhora que hi hagi pisos desocupats. En aquest sentit, el conjunt de forces polítiques municipals, al costat de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, vam demostrar la nostra unitat en un tema tan sensible i d’aquesta manera hem situat Vilanova i la Geltrú com un dels municipis que va per davant en el repte de garantir un habitatge digne a tots els ciutadans i ciutadanes.

Així mateix, en el Ple vam mostrar posicions comunes en la necessitat d’evitar i combatre amb totes les nostres eines la pobresa energètica, la necessitat ser al costat de les entitats del tercer sector i el compromís amb els projectes de cooperació, per als quals s’incrementarà progressivament l’aportació municipal. Igualment, estem tots els grups d’acord en què la distribució del Fons de Cooperació Local per part de la Generalitat no s’ha fet amb les formes correctes, i és per això que des del govern hi hem presentat al·legacions.

Aquest darrer Ple municipal, doncs, és un bon punt de partida, un punt de partida que em genera una visió esperançadora, com deia. Tenim sobre la taula temes determinants per a la ciutat, que requeriran novament una demostració d’unitat de tots els grups del Consistori. Que demanaran una bona disposició de negociar per part de tots i una vocació inequívoca de servir els interessos de la ciutat i atendre el que ens demanen els vilanovins i les vilanovines. El primer gran repte que tenim és el pressupost per aquest any.

Finalment, encara en un punt més el Ple de gener va comptar amb un consens molt notable: 21 de 25 regidors vàrem subscriure una moció de suport a la celebració de la consulta del 9 de novembre sobre el futur de Catalunya. També en aquest tema és obligació de les administracions atendre les veus de la ciutadania. Des de Vilanova i la Geltrú, com va quedar palès amb l’ampli suport a la moció, volem contribuir i ser actius en el procés nacional que està vivint el nostre país. I per sobre de tot, volem que els valors de la democràcia s’elevin per sobre de qualsevol altre criteri i es permeti als ciutadans i les ciutadanes decidir.

 

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!