Una ciutat-campus per a impulsar el talent

El compromís de CiU en el camp de l’ensenyament és el de potenciar Vilanova i la Geltrú com una ciutat-campus de coneixement, en que l’educació i la generació de talent esdevinguin elements clau que possibilitin la millora en els estàndards educatius i facilitin l’ocupació de qualitat i la inserció laboral.

Convergència i Unió ha presentat aquest dimarts els punts en l’àmbit de l’ensenyament al Museu del Ferrocarril amb la presència del president de la formació al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, l’alcaldable, Neus Lloveras, i la candidata a regidora d’Ensenyament, Ocupació i Universitat, Ariadna Llorens.

El model d’ensenyament que proposa CiU passa per potenciar nous programes i cursos educatius que esdevinguin en motors per a crear nou talent i facilitar la inserció laboral a Vilanova i la Geltrú. Amb la voluntat de generar les condicions idònies per esdevenir una ciutat potenciadora de l’emprenedoria i l’auto ocupació, i ajudar que les institucions, grups de recerca i altres entitats vinculades a la creació de coneixement s’instal·lin i/o ampliïn la inversió a la ciutat.

L’alcaldable, Neus Lloveras, ha destacat la gran oportunitat que comporta el ser una ciutat universitària, amb un component tecnològic i industrial. Per això, la intenció de CiU és que l’Ajuntament treballi al costat de la Universitat Politècnica de Catalunya per tal de potenciar les seves instal·lacions i l’oferta de Graus i Màsters d’acord amb les necessitats estratègiques de la ciutat.

En aquesta línia, la candidata en l’àrea d’ensenyament, Ariadna Llorens, ha presentat un projecte de projecció educativa de ciutat amb el ferrocarril com a eix clau. Després de realitzar una taula rodona amb destacats professionals i acadèmics aquest dimarts al matí, Llorens ha explicat que s’ha evidenciat les potencialitats de Vilanova i la Geltrú per esdevenir una capital nacional en l’àmbit ferroviari que de segur permetran afegir un nou element de valor en la generació de riquesa municipal.

Per la seva banda, Oriol Pujol ha manifestat que Vilanova i la Geltrú no ha de ser un últim vagó de tren, sinó tornar a ser una locomotora que impulsi l’economia local i comarcal. L’objectiu del govern municipal ha de ser l’ocupació i liderar activitats que facilitin la inserció laboral als joves i a les persones que actualment es troben a l’atur.

La visita del president del grup parlamentari ha servit per reunir-se amb els responsables del Centre Tecnològic, amb la direcció de la UPC de Vilanova i la Geltrú i els directius del Museu del Ferrocarril per conèixer de primera ma la situació d’aquests organismes. Pujol ha recolzat l’alcaldable, Neus Lloveras, i ha demanat que cal deixar enrere el tripartit que ha estat governant la ciutat en els darrers 12 anys.

Share