Una ciutat ben connectada i amb un creixement equilibrat

El grup municipal de Convergència i Unió presenta els punts d’urbanisme, via pública i medi ambient centrats en crear una ciutat més amable, de qualitat i regeneradora de l’economia local.

L’objectiu de CiU és convertir Vilanova i la Geltrú en una ciutat al servei de la ciutadania, facilitant la vida tant dels vianants com també dels vehicles. En mobilitat, la formació política reformularà  algunes de les accions de l’actual govern tripartit començant per fer un seguiment exhaustiu del control de qualitat de l’obra pública, per evitar haver de fer reparacions al cap de poc temps, eliminar les càmeres sancionadores del centre, ampliar l’aparcament per a motos i bicicletes, i ampliar les voreres fins a un mínim de 1,5 metres d’ample per facilitar el pas de les persones amb mobilitat reduïda. La candidata a regidora de Via Pública i Mobilitat, Glòria Garcia, ha afegit que si Convergència i Unió governa en el proper mandat treballaran per millorar i dignificar les entrades i sortides de Vilanova i la Geltrú. Un dels objectius serà dotar de dos nous accessos de la C-32 amb la carretera de l’Arboç per facilitar l’accés a la ciutat en el tram sud-oest.

Per la seva banda, el candidat a regidor d’Urbanisme, Joan Giribet, ha explicat que una de les accions que CiU ha reclamat des de fa anys és un vial que connecti tota la zona oest de Vilanova i la Geltrú, des del carrer Doctor Zamenhof fins al Passeig de Ribes Roges, per millorar l’accés i la mobilitat de la zona marítima. Giribet també ha manifestat que el projecte urbanístic de la capital del Garraf ha de pensar en el ciutadà i les potencialitats turístiques i econòmiques. Per això, la formació encapçalada per Neus Lloveras posarà el Pla General d’Ordenació Urbanística al servei del desenvolupament del municipi, incorporant noves zones de sòl industrial i hoteler.

En matèria de Medi Ambient, Convergència i Unió proposa una ciutat sostenible en tots els departaments i aspectes municipals, a partir d’aplicar mesures d’eficiència ambiental als edificis administratius i a la via pública. En les propostes mediambientals també hi ha un apartat per a la protecció i defensa dels animals basat en polítiques de sensibilització i control del cens per animals de companyia. El candidat a regidor de Medi Ambient, Jaume Munné, ha afegit que la voluntat del seu equip serà també pensar en les persones amb problemes d’al·lèrgia i amb malalties respiratòries a l’hora de substituir un arbre de la via pública. En aquest cas, es substituirà per una espècie que no desprengui pol·len que perjudiqui als vilanovins i les vilanovines.

Podeu consultar el programa de govern 2011-2015 de Convergència i Unió fent clic aquí

Share