Treballar junts, govern i oposició, ha de ser possible

Llegint amb atenció les “Bases per a una nova governabilitat de la ciutat” presentades ahir pel cap de llista del PSC de Vilanova i la Geltrú, observo gratament l’alta coincidència entre els eixos proposats i el que ja s’està fent actualment a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El full de ruta del govern municipal, el Pla d’Actuació Municipal 2011-2015, té com a eixos prioritaris d’actuació l’atenció de les persones amb dificultats, la promoció de l’activitat econòmica i l’ocupació, i l’eficiència econòmica i organitzativa de l’Ajuntament, garantint la qualitat dels serveis a la ciutadania.

Pensem que, en la situació econòmica tan complicada que es viu a la ciutat i al conjunt del país, aquestes han de ser les línies d’actuació de l’Ajuntament, i són la prioritat del treball diari del govern. Per això, quan observo que els eixos prioritaris de la proposta del PSC i ICV són “garantir uns serveis públics de qualitat, crear i mantenir l’activitat econòmica, reforçar els valors democràtics i avançar cap a una ciutat sostenible”, penso que veritablement les posicions del govern i les de l’oposició, com a mínim d’aquesta part majoritària de l’oposició, no estan tan distanciades com es reflecteix després en l’activitat política municipal.

Veig, entre les propostes concretes del document presentat ahir: “reforçament de l’IMET, negociació amb les entitats bancàries, pla de xoc per a l’ocupació…”. Són propostes que ja s’han debatut i sobre les quals s’està treballant. Per tant, aquest document no fa més que ratificar-me en la idea que el conjunt de forces polítiques representades al Ple podem anar juntes, que hi ha una alta coincidència en els objectius bàsics en què cal treballar des de l’Ajuntament.

Ho hem manifestat moltes vegades i ho mantenim: és hora que treballem tots junts per la ciutat, perquè això és el que els vilanovins i les vilanovines ens estan reclamant.

Share