Quina Vilanova i la Geltrú vull (IV)

És hora de canviar perquè l’esport no sigui una àrea de segona fila a l’Ajuntament. L’esport té tradició a Vilanova i la Geltrú, tots ho sabem. Jo tinc a prop l’hoquei, però és un de tants esports que es practiquen a la ciutat. Però massa sovint queden en segon pla.

Fins avui, ha estat un tema que el govern ha tractat “per complir” i prou. Pensem que amb aquesta actitud no es pot continuar. Ha faltat una política global que tingui en compte tota la realitat esportiva de la ciutat, i que n’aprofiti tot el seu potencial. És hora de canviar per aprofitar totes les coses bones que l’esport ens pot donar en favor del bé comú.

Per això, des de CiU volem establir un gran Pacte per l’Esport a Vilanova i la Geltrú amb les entitats, amb els clubs, amb els esportistes i amb els aficionats, per tal de fomentar una pràctica esportiva integral al servei de les persones, però també al servei de la ciutat.

Volem que l’esport sigui un moviment de valors, de lleure i de salut. Els valors esportius són un model per afrontar els problemes d’aquests temps difícils: la tenacitat, la superació, el sacrifici, el treball en equip… són actituds vitals molt necessàries per a tenir èxit com a persones i com a societat, i l’esport és una escola molt important. I no cal dir que és un vehicle per construir hàbits saludables que avui dia sovint manquen, i per això és positiu que tots els vilanovins i vilanovines puguin practicar-ne, tinguin l’edat que tinguin.

Amb el Pacte per l’Esport volem donar més suport als clubs, i ajudar a establir cooperació entre les diferents associacions per trobar espais de col·laboració que permetin augmentar el nombre i la qualitat dels serveis i les activitats esportives per a fer front a la demanda i a les necessitats de tots els vilanovins i vilanovines de qualsevol edat.

Amb el Pacte per l’Esport volem fer possible una gestió més professional de l’esport municipal mitjançant la creació d’un consell tècnic consultiu que estarà al servei de totes les associacions esportives i que donarà suport tècnic a les decisions de l’Ajuntament. Amb el Pacte per l’Esport volem establir un pla d’equipaments esportius des del diàleg amb totes les parts implicades i des de la cerca del màxim consens possible, per fer una oferta d’equipaments i serveis que ens serveixi perquè la pràctica de l’esport estigui a l’abast de tothom; i això vol dir a l’abast de totes les butxaques, de totes les disponibilitats horàries i de totes les especialitats que siguin possibles.

L’esport ha de ser un element social tant de cara endins com enfora. No només com un mitjà de cohesió i d’activitat, sinó també com una eina de projecció. Treballar plegats per l’esport vilanoví ens permetrà crear esdeveniments de gran abast que seran un nou element de promoció de la ciutat. Tot això està per fer i si creieu que cal tirar-ho endavant és una altra bona raó pel canvi a Vilanova i la Geltrú.

Share