Quina Vilanova i la Geltrú vull (II)

És hora de canviar per acabar amb la ineficiència i el malbaratament de recursos que ha estat marca de la casa de l’actual govern tripartit de Vilanova I la Geltrú. La falta de rumb ja fa anys que els vilanovins I les vilanovines l’estem patint. Hem pogut veure com en realitat hi ha hagut tres direccions, cadascuna al seu aire implicada en la seva parcel·la de poder, sense diàleg, sense coordinació, i n’hem notat els efectes en forma d’una organització ineficient, en forma d’una gestió poc eficaç, en forma d’una pèrdua d’oportunitats continuada… Vilanova i la Geltrú és, des de fa temps, una de les ciutats de Catalunya amb la pressió fiscal més elevada, i tot i això, amb uns serveis públics clarament millorables.

Si quan les coses anaven bé pagàvem molt per obtenir uns serveis justets, què passarà ara? Totes les administracions han de fer mans i mànigues per poder arribar a tot arreu, i el govern que tenim ha demostrat que no és capaç de posar ordre en els seus propis números. És hora de canviar tot això! És hora de canviar per fer un ajuntament realment eficaç.

De cada euro recaptat, hem se saber exprimir-ne fins l’últim cèntim en benefici dels vilanovins I vilanovines. Amb una bona gestió podem afrontar aquesta etapa difícil, sense haver de deixar de prestar serveis, sense haver de deixar ningú desatès. No pensem només en xifres, partides i pressupostos, pensem en la capacitat de l’Ajuntament per fer polítiques i prestar serveis. Per això, repensarem la forma com es fan a la casa gran, a tots els nivells, per garantir que fem el màxim amb els mínims recursos. He manejat finances durant molts anys, i creieu-me, sé de què parlo.

Sovint es creen inèrcies, formes de fer les coses que són ineficients, que ja anaven malament en la època de prosperitat, i que es deixaven fer, per manca de voluntat de prendre una decisió valenta i de fer-hi alguna cosa. Doncs bé, ha arribat l’hora, l’hora de fer-hi alguna cosa, l’hora de canviar.

Un ajuntament no és una empresa, això ho sabem tots; no busca tenir beneficis econòmics, però treballa pels ciutadans que és encara més important, i precisament per això es necessari el màxim rigor en la gestió dels recursos. Des del nivell més alt al més baix, implantarem una gestió basada en l’excel·lència, en programes de treball ben definits i en aconseguir el millor encaix entre el personal municipal i les tasques que realitzen. Perquè una de les claus de l’excel·lència és comptar amb uns recursos humans ben formats i ben motivats.

També és hora de canviar per acabar amb la passivitat que el govern de la ciutat ha tingut a l’hora d’ajudar a crear riquesa. Tots sabem que cada cop més vilanovins han d’anar a treballar fora, fer vida a fora; i ja sabem què passa quan en una ciutat la gent només hi torna per dormir. I encara sort, que aquests vilanovins tenen feina, encara que la tinguin lluny.

Vilanova i la Geltrú ha patit en els darrers anys un retrocés molt important de tota la seva activitat econòmica. Grans empreses que havien donat feina a molts vilanovins i vilanovines han anat tancant o reduint plantilla, i gran part de l’activitat s’ha traslladat a la construcció. Tots sabem com està aquest sector, i ens trobem amb un índex d’atur dels més alts de Catalunya. I què ha fet el nostre govern municipal? Veure-les passar. Assumir que no hi havia res a fer, actuar de forma reactiva, intentant suavitzar l’impacte de les situacions més dures, però ha estat incapaç.

Aquest no és el futur que es mereixen Vilanova i la Geltrú i els seus habitants. És hora de canviar per tenir un ajuntament que ajudi a crear riquesa, que treballi per la promoció econòmica, però no com una cosa abstracta, sinó creant oportunitats, perquè Vilanova i la Geltrú sigui un lloc pròsper I benestant per a tothom.

El que ha de fer l’ajuntament és ajudar a aquells que sí que poden crear riquesa, que són els emprenedors i empresaris, presents i futurs. I ho pot fer, per exemple, amb mesures concretes com donar beneficis fiscals a aquells qui posin en marxa una nova empresa, o posant a disposició naus municipals que ara estan en desús, oferint-les per llogar en condicions especials.

Com us dic, són alguns exemples, del que volem posar en marxa. Vilanova i la Geltrú compta amb elements competitius que combinats entre sí poden obrir noves oportunitats. I la feina de l’ajuntament és posar-ho fàcil, liderar els inicis de processos de col·laboració que permetin sumar esforços, i fer que 2 i 2 sumin més de 4.

Vilanova és una ciutat plena d’oportunitat. Només cal creure en elles i posar-les a treballar de forma conjunta. La indústria, el turisme i el comerç són tres sectors a tenir en compte. Són tres sectors que han de treballar conjuntament dins i fora de l’Ajuntament.

Vilanova i la Geltrú necessita un nou equip que lideri, que pensi en com generar riquesa abans de pensar en com gastar-la, i aquesta és una altra raó pel canvi.

Share