Preparant el procés participatiu sobre el passeig Marítim

El suport unànime del Ple municipal, aquest dilluns, a l’inici del procés de participació ciutadana i posterior concurs d’idees per a la reordenació del passeig Marítim de Vilanova i la Geltrú, suposa una oportunitat de redefinir aquesta zona integrant la majoria de voluntats possibles. Una oportunitat, en definitiva, de fer les coses millor.

Avantprojecte del pg. Marítim de l'any 2000

Avantprojecte del pg. Marítim de l’any 2000

Aquest fet no ens ha de passar per alt, ja que no és gaire freqüent obrir les actuacions urbanístiques al debat ciutadà, però sobretot perquè en el cas del nostre passeig Marítim existeixen plantejaments de remodelació des de l’any 2000, però mai s’han arribat a concretar, ni s’hi ha incorporat el punt de vista de la ciutadania.

En el moment que des del govern municipal hem volgut empènyer una actuació en aquesta zona de la façana marítima, a partir de la possibilitat d’obrir la plaça del Port, com preveu el Pla Especial del Port del 2007, ens hem trobat amb els moviments contraris d’uns veïns i veïnes que manifesten no haver-se sentit mai prou escoltats sobre com ha d’evolucionar la primera línia de mar.

L’aturada de la intervenció a la plaça del Port implica retardar les actuacions cada vegada més necessàries per revitalitzar aquesta part de la Vilanova marinera, que es va degradant. Però val la pena obrir un debat sense límits d’aquesta zona, perquè això ens portarà en pocs mesos a obtenir per fi, 13 anys després, un projecte concret del passeig Marítim, que reunirà el màxim de consens social i polític i que permetrà desencallar anys d’inacció.

El procés participatiu s’obrirà ben aviat. Animo tots els vilanovins i vilanovines a prendre-hi part, perquè volem per al passeig Marítim el millor projecte possible.

Share