Neus Lloveras

PROFESSIONALPERSONAL

Neus Lloveras i Massana va néixer a Vilanova i la Geltrú el 3 d’agost de 1963. La seva etapa professional passa principalment per l’empresa privada. Després d’accedir a la Universitat i obtenir el Títol de Tècnic Administratiu al CIC de Barcelona treballa com a responsible de l’Administració de Vendes a l’empresa EPSON. El 1985 s’incorpora a la cooperativa AKO Electromecànica S.C.C.L. com a Directora d’Administració i Finances, càrrec que ha ocupat fins accedir a l’Alcaldia de Vilanova i la Geltrú.
Tot i matricular-se de jove a la Facultat de Belles Arts, la seva carrera professional ha estat centrada en els números i la gestió empresarial. Cap a mitjans del anys 90 es diploma en Direcció Financera a EADA de Barcelona. La seva professió en la  direcció financera fa que l’empresa AKO sigui el projecte de la seva vida, han passat de 12 treballadors inicials a quasi un centenar. Actualment, l’empresa factura al voltant dels 20 milions d’euros anuals.En la política, la Neus té el primer contacte l’any 2003 quan el llavors cap de llista, Esteve Orriols, l’incorpora entre el seu equip. Durant aquests anys ha combinat la seva feina amb la de regidora de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. En aquest temps s’ha sentit activa treballant per a la ciutat que l’ha vist néixer. Ha conegut de primera mà les realitats de la ciutadania i el funcionament d’un organisme públic com és el consistori. Per aquest motiu, la Neus pensa que no és tan diferent gestionar una empresa privada i una de pública. Ella defensa que l’objectiu de qualsevol organisme és buscar la màxima eficiència per a poder treure el màxim rendiment dels recursos de què disposa.

El març del 2009 l’executiva municipal de CiU decideix que la Neus Lloveras és la persona ideal per encapçalar el partit i aconseguir el canvi a Vilanova i la Geltrú, després de 12 anys en que el tripartit ha governat la ciutat. Durant aquest temps, la Neus ha dedicat les hores lliures i en les que no treballava a AKO per conèixer encara amb més intensitat i profunditat la realitat dels ciutadans i les ciutadanes de tots i cada un dels barris de la vila.

El tarannà professional de la Neus es basa en la confiança en les persones que formen el seu equip. Sap dirigir, gestionar i delegar. Mai ha utilitzat el seu càrrec per a imposar cap idea ni ordre, creu amb les actituds i aptituds de la gent que la rodeja. Per governar a Vilanova i la Geltrú, per a ella són valors clau el diàleg i la transparència. Ha estat alcaldessa de la ciutat des de l’11 de juny de 2011 fins al 14 de juny de 2019.

Compromesa amb el procés sobiranista del país, el juliol de 2015 va incorporar-se a la candidatura Junts pel Sí (JxSí), ocupant el número 14, per concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. Fruit dels resultats dels comicis, va ser diputada de JxSí fins a l’octubre de 2017. Així mateix, des d’abril de 2016 i fins a febrer de 2018, va exercir de presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència.

Neus Lloveras i Massana va néixer a Vilanova i la Geltrú el 3 d’agost de 1963. Amb el seu marit, el Xavier, ha tingut una filla i un fill, l’Àurea i el Roger.

Té una germana amb qui sempre ha estat molt unida. Els seus pares han estat molt arrelats a la ciutat, la mare treballava a la botiga Baleares de la Rambla Principal. El seu pare, tot i provenir d’una família de pescadors, va treballar de fuster fins que va acabar essent el que més li agradava: cantant d’òpera.

La feina del pare va  suposar que  la Neus visqués de ben petita a l’estranger. Entre el 1967 i el 1969 a Tel Aviv (Israel), del 1971 al 1973 va viure a Essen (Alemanya) i, sense moure’s d’aquest país, entre el 1973 i el 1980 va viure a Hamburg.

A principis dels anys 80 va tornar a Vilanova i la Geltrú per quedar-s’hi definitivament. A Catalunya va cursar els estudis acadèmics de Batxillerat i COU a l’Escola Alemanya de Barcelona. Tot seguit va obtenir el Títol de Tècnic Administratiu al CIC de Barcelona i més tard, a principis dels 90, va ser diplomada en Direcció Financera a EADA.

El fet que des de ben petita hagués de viatjar li ha obert les portes a conèixer idiomes. Té el First Certificate in English de la Universitat de Cambridge, el Diplôme de Langue Française de la Universitat de Toulouse i el Certificat d’Aptitut alemany expedit per l’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona.

Encara que la Neus sigui directora financera i tingui per la mà els números i els càlculs, sempre ha apuntat maneres artístiques.  De jove es va interessar molt per la pintura, tant que durant dos anys va anar a una acadèmia i va inscriure’s a la Facultat de Belles Arts. Li agrada tota la pintura, especialment el postimpressionisme de Gauguin i Van Gogh, i el surrealisme de Picasso, Miró i Dalí.

També en el camp artístic,  durant la seva estada a Essen va fer ballet clàssic. Musicalment, li agrada tot tipus de música, sobretot els Beatles i Queen. Tot i agradar-li molt les belles arts finalment la seva carrera professional s’ha decantat cap a la direcció financera.

La Neus Lloveras li agrada passar el seu temps lliure amb la família, ja sigui donar un tomb per Vilanova i la Geltrú o fer una escapada a la muntanya. Quan no està treballant ni amb la família li agrada sentir-se activa i participar de la societat vilanovina. Ha format part de la junta de patrons de la Fundació Club Patí Vilanova i també ha participat amb l’entitat La Nyora.

Tot i ser una mica tímida, li agrada parlar amb la gent, conèixer l’opinió i la visió de les persones per aprendre’n d’elles. L’honestedat, la transparència i la tolerància són tres de les actituds que millor la defineixen.

2 pensaments a “Neus Lloveras

 1. Joan Sala i Castells

  Felicitats pel seu nomenament com a President de l’ AMI, per suplir al actual President de la Generalitat de Catalunya…..Li desitjo que faci tant bé la feina com els seus antecessors, ja que Catalunya, necessita amb l’ empeny de tots plegats els que cada any anem a La Diada, a trobar el nostre futur el mes aviat possible.
  El seu nomenament també ens ajudarà arribar-hi …..

  Bona feina…..
  Salutacions…..

  Joan…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*