Les visites de l’alcaldessa als barris han permès respondre quasi 600 demandes de la ciutadania

Fa quasi un any i mig, l’octubre de 2013, encetàvem a Vilanova i la Geltrú una via nova de contacte entre la ciutadania i l’alcaldessa, organitzant cites periòdiques als barris. Volíem que els veïns i veïnes tinguessin a disposició un moment i un espai per conversar sense ordre del dia amb el govern municipal.

Aquesta setmana hem encetat una tercera ronda, a l'Aragai i l'Armanyà

Aquesta setmana hem encetat una tercera ronda, a l’Aragai i l’Armanyà

En aquests temps socialment tan complexes que vivim, que coincideixen amb una revolució tecnològica que apropa les relacions, i davant el sentiment de desconfiança de molts ciutadans i ciutadanes envers unes institucions massa distanciades, és un deure fomentar espais de trobada en què els representants polítics escoltin de primera mà les inquietuds de la població.

En els gairebé quatre anys de mandat que portem, ens ha preocupat la relació amb la ciutadania, amb la qual ens vam comprometre en entrar al govern. No hem volgut ser un govern que es dediqui a prendre decisions fredes des d’un despatx. Hem volgut sortir al carrer, establir punts de trobada, crear taules de treball conjuntes, en definitiva, conèixer com estan i què pensen els veïns i veïnes, les empreses, els comerços, la ciutat en general, fer-los partícips de la situació i també dels projectes del seu ajuntament.

Penso que el cicle “L’alcaldessa al teu barri” ha tingut un resultat molt positiu. En aquest mandat hauré compartit impressions tres vegades amb els veïns i veïnes de cada barri de la ciutat, a banda de les visites a peu de carrer que realitzem amb les respectives associacions de veïns.

Des d’aquella primera trobada de l’octubre de 2013 a l’Aragai fins a finals de 2014, hem mantingut 35 trobades amb els veïns i veïnes. Hi han assistit 1.307 persones, una dada que demostra l’interès de molts ciutadans i ciutadanes per intercanviar impressions amb els seus representants municipals. Se’ns han fet un total de 651 demandes, la majoria relacionades amb qüestions de manteniment de la ciutat, però també moltes sobre mobilitat i algunes d’aspectes de convivència.

Una altra dada positiva: l’Ajuntament ha contestat el 90% d’aquestes peticions (593) bé resolent-les, bé explicant perquè no s’han pogut satisfer. El 10% restant, es mantenen pendents fins que es puguin respondre. No han estat reunions en va, els veïns i veïnes han rebut resposta.

Aquesta setmana hem encetat la tercera ronda d’aquestes visites als barris, que preveiem acabar a mitjans de març. Animo els vilanovins i les vilanovines a assistir-hi, a dir-nos què els passa pel cap, perquè aquest mandat s’acaba, però el nostre compromís continua.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!