Junts per Vilanova i la Geltrú

El 25 de juliol de 2012, varem constituir la Mesa de Ciutat per a la Cohesió Social i l’Impuls Econòmic, una Mesa de ciutat amb representació plural de la societat vilanovina que ha acordat unir-se i treballar conjuntament per activar mesures que ajudin la ciutat a sortir de la greu situació econòmica actual.

Així, els diferents grups municipals, sindicats, associacions d’empresaris, de gremis i associacions d’empresaris hem escollit treballar conjuntament; per avançar conjuntament i activar mesures des de la pluralitat amb un missatge d’unitat i claredat a la ciutadania.

Ha estat un pas important, un pas col·lectiu que ha de donar força a la ciutat i a la manera de fer. Aquesta pot ser la diferència respecte a altres ciutats del país i el que ens pot fer forts: la capacitat que tinguem de mostrar aquest lideratge comú, d’unitat, de tots a una per afrontar els reptes que tenim que són molt importants.

Sí, aquesta Mesa és el compromís ferm d’implicació de tots nosaltres en una projecte comú, la ciutat de Vilanova i la Geltrú i els seus ciutadans i ciutadanes.

Vivim moments molt delicats, amb unes expectatives de creixement poc optimistes. És hora d’estar units, de combinar esforços pel mateix objectiu, des de l’àmbit institucional i des de la societat civil. El moment ho requereix i així ho hem entès una bona representació d’entitats polítiques, socials i econòmiques de Vilanova i la Geltrú.

Com a alcaldessa, estic orgullosa del sentit de ciutat de les parts que s’han sumat a la creació d’aquesta Mesa. Els agraeixo moltíssim els mesos de treball i esforç per arribar a un consens, per començar a definir entre tots  tot allò que la ciutat necessita en aquests moments i que ens permeti avançar i continuar donant resposta a les necessitats socials; seguir potenciant una activitat econòmica competitiva, i fomentar l’ocupació i la formació ocupacional.

Ara toca concretar, fer que aquesta taula sigui un lloc de fer, d’aportar solucions. Sabem que hi ha aspectes que sobrepassen les nostres possibilitats però això no ens ha portar a perdre de vista que hi ha coses que sí podem fer i la nostra obligació és fer-les.

Aquesta Mesa és un compromís ferm d’implicació de totes les parts. A partir d’ara, comencem a treballar junts per Vilanova i la Geltrú, pels ciutadans i les ciutadanes, per fer realitat les accions acordades. La unitat manifestada obre una escletxa de llum en una situació tan complexa com la que tenim. Aquesta és la direcció cap a on hem d’avançar, és una actitud de responsabilitat cap a la nostra ciutat. Mantenim la porta oberta, és clar, a qui s’hi vulgui sumar.

Share