Hem votat

Hem votatL’1 d’octubre de 2017 quedarà per sempre a la història de Catalunya com el dia en què es va celebrar el referèndum d’autodeterminació del nostre país. No sabem com recolliran els llibres i documents aquests esdeveniments, però la generació de catalans i catalanes que els hem viscut tenim la consciència de ser testimonis d’un moment excepcional i transcendental. Durant molts anys recordarem el que estem vivint aquest octubre.

L’1 d’octubre vam votar. Per molts impediments que l’Estat hi interposés, per més violència que hi volgués aportar, diumenge hi va haver urnes i qui va voler hi va posar la papereta, en una demostració que les voluntats col·lectives no es poden aplacar per la força. A Vilanova i la Geltrú, 21.743 persones van anar al seu col·legi electoral per exercir el dret a decidir, un gest que mai pot ser considerat un delicte, sinó tot el contrari, la màxima expressió de la democràcia.

Voldria manifestar a tots els vilanovins i les vilanovines, a tots i totes, el meu agraïment i el meu orgull per la maduresa demostrada en aquests dies d’excepcionalitat que estem vivint. Certament, vivim a tot el país moments complexos, que requereixen de molta serenor i molta capacitat de posar per davant la preservació del principal valor que fa que siguem la ciutat que som, la societat que som i volem continuar essent. La convivència, la confluència de cultures, procedències i idees, la pau i el respecte per tothom, són el nostre gran valor. A Catalunya, som gent de pau, gent d’entesa i d’acollida. Aquest és el nostre tarannà i la nostra gran força.

Per això, aquests dies que milions de persones hem sortit al carrer protagonitzant riuades pacífiques, cíviques i festives de gent, omplint carrers i places de tot el país per reclamar drets que molts no pensàvem que haguéssim de reclamar mai més a casa nostra: democràcia, llibertat!… aquests dies em sento més orgullosa que mai de formar part d’aquesta ciutat, d’aquest poble, de ser ciutadana del moment que estem vivint. Aquests dies estem fent una demostració al món de la nostra lleialtat a la pau i la convivència per damunt de tot, estem fent una demostració de dignitat.

Els esdeveniments se succeiran en els propers dies, pendents encara de l’anunci del resultat final del referèndum i de la seva aplicació. De ben segur, el país continuarà necessitant el nostre suport a les institucions, la nostra fermesa i el nostre compromís. Hi serem. Hi serem, com sempre, amb determinació, amb civisme, fent país.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!