Front comú per la ciutat, pels drets i les llibertats

Fa una setmana, el grup municipal de CiU-PDeCAT decidíem una reorganització del govern de la ciutat, que implicava la sortida del grup municipal del PSC. Tal com he exposat aquests dies, la decisió ha estat molt dura i dolorosa, però també molt meditada, en haver arribat a un punt, per part nostra, de ser incapaços de continuar fent equip amb unes sigles que són còmplices de la greu i creixent regressió democràtica que pateix el país i que no han mostrat el més petit gest d’humanitat i solidaritat envers els presos polítics i les seves famílies.

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, doncs, encara el final del mandat obrint una etapa nova, un escenari diferent, en què la governabilitat de la ciutat requerirà encara més esforç de negociació, de voluntat d’entesa i de buscar acords, per part de tothom, deixant de banda estratègies partidistes, malgrat es vagin apropant les eleccions municipals. Per part del govern municipal hi estem totalment predisposats, aquesta actitud ha format part de la nostra manera de fer política des que vam entrar al govern el 2011.

La primera mostra d’aquesta voluntat és el compromís d’impulsar, de forma immediata, la constitució d’un front comú a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, format pels càrrecs electes decidits a treballar per la ciutat i alhora defensar els drets i llibertats de les persones, enfront de la deriva antidemocràtica dirigida per part de l’Estat espanyol. Un deriva que, lluny de minvar, està prenent un camí cada vegada més delirant, fins al punt que ara l’estratègia ja és criminalitzar organitzacions cíviques com són els CDR, amb la finalitat de reprimir l’activisme, les manifestacions ciutadanes i la llibertat d’expressió.

Tinc el ple convenciment que hi ha opcions, entre les forces polítiques del Consistori, per dissenyar un projecte comú d’arrel democràtica, que pugui garantir a la ciutat l’estabilitat i la fortalesa necessàries en aquest final de mandat. Així és com estem plantejant el diàleg amb les diferents formacions, oberts a parlar de tot i a trobar fórmules per fer possible un gran acord de governabilitat. Davant dels fets que estem vivint, cal que els representants municipals ens posicionem i ens comprometem en la defensa dels valors democràtics, i això inclou contribuir a tenir ajuntaments sòlids, perquè també des del municipalisme tenim la responsabilitat i el deure de construir societats democràtiques, tolerants, lliures i despertes.

Governar la ciutat de Vilanova i la Geltrú ens presenta cada dia noves situacions i nous reptes, que converteixen aquest honor en una tasca emocionant i molt intensa. En ocasions cal prendre decisions certament complexes, alhora que et proporciona moments molt gratificants, de relació i treball conjunt amb persones, entitats i institucions molt diverses, que enriqueixen i donen vida a la ciutat que estimem. Com en tot desenvolupament d’una missió, s’obtenen encerts i es cometen errors, però penso que és una bona guia actuar coherentment amb la pròpia consciència, de manera que sempre puguis defensar cada acció i cada decisió mirant als ulls de l’altre.

Vivim moments complexos al país, que indestriablement tenen repercussió en l’esfera local, ens afecten com a ciutadans i ciutadanes. Són moments en què cadascú, des del seu àmbit i amb les seves possibilitats, ha de prendre partit i assumir el seu paper en la construcció d’un futur col·lectiu que sigui esperançador, en què la preservació dels drets fonamentals i les llibertats de totes les persones sigui la pedra angular de tota societat democràtica.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!

Un pensament a “Front comú per la ciutat, pels drets i les llibertats

  1. Maite

    Trobo molt encertat, per fí!, l’arribada d’un centre comercial i, sobretot, esperant que també sigui un centre d’oci amb cinema inclós. I espero també, amb molt d’excepticisme, que hi hagi un autobús que ens porti a aqueste nou centre, sobre tot pels que vivím a la zona, oblidada i menyspreada, de La Bòvila, que veiem que només som bons per pagar una de les contribucions més cares. Ja veiem que no n’ hi ha cap novetat sobre les desaparegudes línies 3 i 4 del bus urbà. Encara que hem sentit a la radio que per l’estiu hi haurà un bus per anar a la platja del Far, (alabat sigui el Senyor, per fí un bus per anar a la platja del Far. Jo porto aquí 21 anys, esperant aquest “miracle”, i no , això si, pagant religiosament!) Si, ja sabem que tenim l’autobús de la Plana, que para si vol, que has d’estar molt al tanto y aturar-lo amb la mà i casi posant-te a la via, que té l’esglaó per pujar a quasi 50 ctms. del terra, amb el que ens costa a les persones amb mobilitat reduïda, en fí. Poder anar a un centre amb àrees d’oci, de restauració, botigues i franquícies quedava, fins ara, limitat a anar a Barcelona o Cornellà, a l’Splau, per exemple. Seria una loteria increible que s’assemblés a aquest últim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*