Fira BlauVerd, mercats municipals i plans d’ocupació

En la roda de premsa que fem setmanalment els representants del govern municipal, avui s’han tractat tres qüestions que no mantenen relació a priori, però que tenen un important factor comú, d’incidència en la promoció de l’activitat econòmica a la ciutat. Parlem de la Fira BlauVerd, la licitació de noves parades dels mercats, i la contractació de nous plans d’ocupació.

Fira BlauVerd

La Fira BlauVerd, d’una banda, respon a l’aposta de l’Ajuntament per impulsar certàmens i esdeveniments que atraguin visitants i promoguin activitat a la nostra ciutat. D’entrada, cal destacar-ne la bona assistència de públic, malgrat que el temps no va ser un bon aliat aquesta vegada.

Aquest fet, juntament amb la gran quantitat d’expositors i la varietat d’activitats proposades, demostra que és una fira que avança per consolidar-se, és un encert unir en un mateix recinte tot allò referent al mar i les seves possibilitats i alhora tot el que afecta la gestió sostenible del litoral. Esperem que les empreses i entitats implicades vulguin repetir experiència l’any que ve i que la fira continuï creixent, i valorem molt la presència del conseller Rull en nom de la Generalitat, un important suport institucional, que recolza el nostre desig que BlauVerd esdevingui un referent al país.

D’altra banda, la licitació de noves parades dels mercats obre oportunitat de negoci a les persones interessades. És una bona notícia per al funcionament dels nostres mercats. A Vilanova i la Geltrú fa 75 anys que tenim mercat públic, enguany ho estem commemorant, i actualment podem manifestar amb satisfacció que des de l’Ajuntament continuem creient i apostant per aquest model de comerç de proximitat i de qualitat, mitjançant els dos mercats municipals que tenim, el Mercat del Centre i el de Mar.

Pel que fa als nous plans d’ocupació, es realitzaran 17 contractes. Des de l’Ajuntament no podem promoure la creació de llocs de treball en aquests moments, però sí que ens esforcem per aprofitar totes les oportunitats d’acollir plans d’ocupació i, per tant, d’oferir feina temporalment a persones que no en tenen. Són, efectivament, ocupacions temporals, però que donen un respir a les famílies i, per altra banda, poden ser una porta prèvia a una reinserció al món laboral.

Totes tres accions s’inscriuen en la preocupació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per activar l’economia i generar llocs de treball. Aquest és, precisament, un dels eixos del Pla d’Actuació Municipal d’aquest mandat, promoure polítiques per consolidar un model de ciutat generador de riquesa i ocupació.

BlauVerd16

Share