Final d’etapa

A vegades, per molt que una decisió estigui meditada i madurada, en el moment de fer-la pública no pots evitar que se’t facin presents tota mena de pensaments i emocions. Avui ha estat així, un dia emotiu en què he anunciat el final de la meva etapa en la política.

Roda de premsa aquest migdia

Roda de premsa aquest migdia

Ja fa temps, força temps, que vaig decidir que no em tornaria a presentar com a candidata a les eleccions municipals del 2019. De fet, moltes persones del meu entorn i mitjans de comunicació m’han sentit dir en diverses ocasions que, amb tota probabilitat, la meva dedicació al govern municipal es limitaria a dos mandats. Així ho compliré, malgrat m’apassioni la política municipal, perquè penso que és saludable entendre la política com un mitjà i no pas com una fi; un servei que els ciutadans i les ciutadanes prestem temporalment a la comunitat, per contribuir a fer una societat millor, sigui des de l’àmbit que sigui.

En el meu cas, el meu compromís prioritari sempre ha estat l’àmbit municipal. Dedicar una etapa de la meva vida a servir la meva ciutat, per a mi, és un honor, i em sento privilegiada de poder-ho fer. La meva decisió, doncs, és en coherència amb la meva convicció.

Per això mateix, s’entén que no he pretès mai que el món municipal em fes de trampolí per continuar en política nacional, en contra del que a vegades s’ha dit des de l’oposició. Avui, que he estat al Parlament per recollir els objectes personals del despatx del grup parlamentari, ha estat també el meu adéu definitiu  a la política nacional.  Han estat dos anys molt intensos i vibrants, treballant com a diputada de Junts pel Sí, en un moment crucial de la història del nostre país. Me n’emporto molta experiència, vivències apassionants i, sobretot, molt bones amistats.

He volgut trobar el millor moment per fer pública la meva decisió, un cop acabat el 2017, un any de gran intensitat i transcendència política a Catalunya. Així mateix, és encara una data que permet al meu partit, el PDeCAT, buscar la millor persona per liderar el projecte municipal de Vilanova i la Geltrú a partir del 2019.

Tot el meu esforç, doncs, i la meva energia, en aquest darrer tram de la meva trajectòria política, les dedicaré a dos objectius. D’una banda, complir el meu compromís com a alcaldessa, la responsabilitat assumida amb els vilanovins i les vilanovines, completar els projectes previstos en aquest mandat i que han de contribuir a assolir una millor qualitat de vida a Vilanova i la Geltrú.

I de l’altra, col·laborar amb el meu partit per preparar el millor relleu possible del nostre grup a l’Ajuntament. Per tots dos objectius em sento molt il·lusionada i amb molta força, amb un equip, encapçalat pel meu grup municipal, que m’acompanya i em dóna suport en tot moment. A punt, doncs, per treballar incansablement en aquest final d’etapa de servei públic.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!