Esport multidisciplinari i transversal

Un gran Pacte per l’Esport, un pla d’equipaments i fomentar l’exercici físic en totes les edats són els punts més destacats del programa de govern, en aquesta matèria, que defensa el grup municipal de Convergència i Unió per Vilanova i la Geltrú.

Convergència i Unió entén l’esport com un àmbit que va més enllà de les tasques d’una regidoria de l’Ajuntament, per això el programa que proposa si governa la ciutat és treballar de manera transversal amb altres àrees municipals. La candidata a regidora d’esports i joventut, Blanca Albà, ha explicat que la funció del proper govern no s’ha de limitar només a fer noves instal·lacions sinó que ha de tenir la responsabilitat de fomentar els valors esportius a tota la ciutadania a través d’altres departaments com el d’ensenyament.

La candidata ha anunciat que la seva regidoria ha de ser multidisciplinari, això significa que ha de tenir en compte i potenciar totes les formes de l’esport: escolar, de base, de competició, d’esbarjo, nàutic, de gent gran i per a discapacitats. També ha afegit que un dels punts destacats de les propostes de CiU i que establirà si guanyen les eleccions serà un gran Pacte per l’Esport amb les entitats, esportistes i aficionats per convertir-lo en un moviment social de valors, lleure i salut.

L’alcaldable Neus Lloveras, per la seva banda, ha defensat la construcció de les infraestructures que havent estat programades per l’actual govern tripartit no s’han executat: el pavelló Isaac Gálvez, una nova pista per a la pràctica del ciclisme i el Pavelló Esportiu CEIP l’Arjau. Segons Lloveras, cal dotar Vilanova i la Geltrú dels equipaments necessaris perquè totes les entitats esportives puguin desenvolupar les seves activitats. A més, ha explicat que implantaran un nou model de gestió esportiva, més professionalitzada, amb estàndards de gestió i de qualitat homologats.

En la presentació dels punts programàtics esportius, també s’han presentat les propostes relacionades amb la joventut de la mà de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). La presidenta comarcal, Lídia Núñez, i el president local, Adrià Gallego, han explicat davant els mitjans de comunicació que el projecte de CiU passa per crear un Consell de Joves per promoure iniciatives empresarials, culturals, socials i lúdiques amb la corresponsabilitat i el treball en comú amb entitats i col·lectius joves. El proper govern de Vilanova i la Geltrú ha de tenir, entre els projectes d’infraestructures, la creació d’una nova zona d’oci.

Share