El comitè executiu local de Convergència ratifica el pacte municipalista per un govern estable a Vilanova amb el PSC

Avui divendres 12 de juny, a les 11 del matí, el caps de llista de les dues formacions, Neus Lloveras i Juan Luis Ruiz, signaran l’acord marc que inclou les bases programàtiques de governabilitat per als propers quatre anys.

El passat 24 de maig, CiU va tornar a ser la força més votada a Vilanova i la Geltrú, amb 6.004 vots (22,2%) i 6 regidors, en un context de major diversificació del vot. La mateixa nit electoral, CiU va prendre la iniciativa d’establir converses amb totes les formacions del ple amb possibilitat de configurar una majoria de govern amb 13 o més regidors.

Un cop descartada l’opció d’un govern sobiranista CiU + CUP + ERC, primer per part de la CUP, que excloïa CiU, i més tard per ERC, que només s’hagués sumat en el cas que la CUP hagués acceptat, l’alternativa de caire sobiranista entre CiU i ERC també va ser refusada pels republicans. Amb anterioritat l’opció d’un govern d’esquerres conformat per PSC, CUP, ERC i Som VNG, també va quedar descartada.

Així doncs, CiU va prioritzar definitivament l’acord amb el PSC, segona força política més votada, com a única possibilitat real d’un futur govern estable i l’única majoria amb capacitat d’arribar a un consens en el que prevalgui la responsabilitat per garantir la governabilitat de la ciutat.

Ahir, a última hora de la nit, el Comitè Executiu Local de Convergència va aprovar el pacte municipalista amb el PSC, un cop detallats per part de la cap de llista de CiU, Neus Lloveras, tots els eixos principals centrats en la igualtat d’oportunitats i la cohesió social; l’ocupació i la promoció econòmica; el territori i l’espai públic; i la transparència i participació.  Aquest eixos estableixen una cinquantena de punts bàsics inclosos en la proposta marc per a la governabilitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en el període 2015-2019.

Aquesta mateixa tarda, a les 19:00 h, CiU ha convocat una Assemblea Extraordinària de Militants per a informar sobre tots els aspectes de l’acord, abans de la reelecció demà dissabte de Neus Lloveras com a alcaldessa de Vilanova i al Geltrú.

 

Share