Dones d’Empresa, esperit emprenedor

Divendres vaig tenir el plaer de sopar amb les Dones d’Empresa, el col·lectiu d’empresàries, directives d’empresa i emprenedores del Garraf i l’Alt i Baix Penedès, integrades en l’ADEG. M’hi vaig sentir molt còmoda perquè comparteixo amb elles alguns trets, però sobretot la voluntat d’actuar per canviar les situacions que pensem que es poden millorar, encara que no tinguem garanties d’èxit.

Les Dones d'Empresa han celebrat cinc anys

Foto de Carme Gatell (Dones d'Empresa)

El col·lectiu Dones d’Empresa, que ha complert cinc anys i compta amb unes 650 sòcies, és un excel·lent exemple de treball en xarxa, promovent el benefici mutu. Aquest tipus d’organitzacions fomenten el compartir recursos i sinèrgies, coneixements, experiència… Col·laborar entre elles, en definitiva, i això fa que cadascuna de les empreses associades sigui més forta que individualment.

En el sopar de divendres vaig poder constatar l’alt percentatge d’emprenedoria existent a la comarca. Moltes de les dones que hi van assistir han posat en marxa negocis propis com a opció d’autoocupació i treballen de valent per tirar endavant. Són temps difícils per a les empreses existents i per a les de nova creació, però a Vilanova i la Geltrú i el Garraf hi ha moltíssimes persones valentes, amb iniciativa, amb capacitat de cercar alternatives, de provocar canvis, de buscar oportunitats d’èxit. I malgrat les dificultats, que són moltes en el context econòmic que vivim, aquest és el caràcter que Vilanova i la Geltrú, la comarca i el país necessiten per reconduir aquesta complexa situació de crisi.

Share