Concentració de condemna a la violència policial durant l’1O

El referèndum de l’1 d’octubre s’ha celebrat i ha tingut una amplíssima mobilització ciutadana, cívica i pacífica, arreu del país, malgrat tots els impediments per la força, amb ús de violència indiscriminada, que ha intentat imposar l’Estat espanyol mitjançant la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Aquest migdia, atenent a la crida que ha fet la Taula per la Democràcia, integrada per un gran nombre d’entitats del nostre país, des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ens hem afegit a la convocatòria d’aturada durant 15 minuts a la plaça de la Vila per:

1) Condemnar enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Els més de 800 ferits registrats, un parell en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència, no quedaran mai en el nostre oblit.

2) Expressar la solidaritat i l’afecte a totes les persones ferides i desitjar la seva recuperació, alhora que considerem que aquests fets mereixen una resposta contundent.

3) També expressar el reconeixement i agraïment profund a l’actitud i el comportament de les persones que amb valentia, compromís i fortalesa, van exercir el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en provocacions. Són el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica.

4) Demanar el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional. No poden continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res.

5) I per acabar, fer una crida a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància.

Visca Catalunya!

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*