CiU Vilanova, la força més votada a la ciutat amb 6.004 vots

A la comarca del Garraf, CiU és per primer cop la formació amb més vots

CiU Vilanova i la Geltrú torna a ser la força més votada a la ciutat amb 6.004 vots (el 22,2% dels vots), mantenint una distància d’uns 1.600 vots amb la segona força, el PSC. D’aquesta manera, CiU Vilanova entra a l’Ajuntament amb 6 regidors: Blanca Albà, Joan Giribet, Gerard Figueras, Ariadna Llorens, Gloria Garcia i Neus Lloveras. L’equip de CiU de la ciutat ha agraït al vilanovins i vilanovines la seva confiança per a seguir liderant aquest projecte.

Amb una participació del 56,26% -fa quatre anys va ser del 52,32%-, els comicis donen lloc a un ajuntament més fragmentat que estarà format per set forces polítiques, dues més que el darrer mandat. Les dues noves forces són: Som VNG i Ciutadans. Davant d’aquesta situació, CiU Vilanova i la Geltrú deixa la porta oberta a sumar i construir governs estables.

A la comarca del Garraf, CiU s’ha erigit per primer cop com la primera força en vots a les municipals, 11.897 vots (un 20,77%), cosa que suposa tenir 26 regidors a la comarca. CiU serà, doncs, la primera força al Consell Comarcal del Garraf, amb 9 consellers, tot i que perd un representant a la institució comarcal respecte al 2011. En aquest marc també està obert a construir un lideratge estable del Consell Comarcal, seguint treballant per crear un projecte de comarca. Com va dir l’alcaldessa Neus Lloveras a l’inici de campanya: “cal treballar tots els municipis de la comarca del Garraf en la mateixa línia, tenir un projecte comarcal clar, per aprofitar i crear sinergies entre els municipis”.

A la Diputació de Barcelona, CiU es manté al capdavant amb 14 diputats, seguit d’Esquerra i el PSC. En aquest àmbit, també s’aposta per posar la diputació al servei dels municipis del Garraf, des de CiU Vilanova i la Geltrú.

 

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!