CiU Vilanova aposta per la promoció de l’esport com a eina de dinamització econòmica de la ciutat

Blanca Albà ha explicat que reforçaran les inversions pel manteniment dels equipaments esportius i la creació de noves instal·lacions

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, i Blanca Albà, Regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports, han presentat aquest matí les seves propostes sobre Esports de cara la propera legislatura, en el marc de la trobada amb Salvador Esteve, president de la Diputació. Neus Lloveras ha explicat que la filosofia del seu equip és donar resposta a les necessitats de nous i millors equipaments per practicar l’esport a la ciutat, però des de l’austeritat i fent una inversió responsable. Ha posat d’exemple que l’annex del Pavelló Esportiu Isaac Gálvez ha suposat una inversió de 600.000€, ja que es tracta d’una estructura funcional i austera.

IMG_5095

Blanca Albà ha afegit que la promoció de l’esport i l’organització d’esdeveniments esportius a la ciutat és clau per dinamitzar econòmicament la ciutat. Cada esdeveniment genera que Vilanova i la Geltrú aculli a centenars de persones regularment.

La regidora Albà ha desenvolupat les línies programàtiques per als propers anys en matèria d’esports destacant la voluntat de donar suport a les entitats esportives que donada la situació econòmica i legal (per exemple, la nova Llei d’associacions o l’impost de societats)  cada cop tenen més dificultats en desenvolupar la seva activitat. En aquest sentit, ha dit que volen fer un Ajuntament proper a aquestes entitat per tal de donar-los un cop de mà.

IMG_5131

La regidora també ha destacat la necessitat de fer millores a les instal·lacions esportives ja existents i que treballaran per trobar solucions a la demanda de més equipaments esportius. Una de les prioritats és la creació del circuit de ciclisme. Fins ara s’han fet millores al circuit de la Masia Cabanyes, però diu que cal trobar un espai exclusiu on les bicis no comparteixin l’espai amb altres vehicles.

En el marc de l’esport escolar i l’esport femení es vol seguir treballant en la mateixa línia per tal de detectar què porta a les persones a deixar la pràctica esportiva i després, en alguns casos, reenganxar-s’hi. Es treballarà, doncs, per la promoció de l’esport. També es seguirà fomentant l’esport per a persones amb discapacitat a la ciutat amb la voluntat que aquesta pràctica sigui integradora i no es desenvolupi al marge de la resta d’activitats i esdeveniments esportius. Com ja ha apuntat la regidora, Vilanova i la Geltrú ja és referent amb els Joc Special Olympics, i aquest últim any va acollir el Campionat de Catalunya d’Eslàloms en cadira de rodes.

FacebookTwitterWhatsAppLinkedInTumblrBufferBlogger PostWordPressPrintEmailComparteix-lo!