CiU proposa el Carnaval de Vilanova com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El grup municipal de Convergència i Unió de Vilanova i la Geltrú està treballant per  impulsar que es demani a l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, la UNESCO, que el Carnaval de la capital del Garraf pugui ser declarat Patrimoni Immaterial.

Carnaval de Vilanova i la GeltrúDes de CiU entenem que el Carnaval de Vilanova i la Geltrú té tots els elements per a poder optar a aquest mèrit ja que és un dels carnavals més antics del món, amb 250 anys d’història celebrant-se en el mateix format. D’entre tots els actes, l’exemple està en Les Comparses, que movilitzen unes 14.000 persones, i que fan del nostre Carnaval un emblema únic i diferenciador.

Actualment, ja hi ha carnavals d’altres països que són Patrimoni Immaterial de la Humanitat segons la UNESCO, com el de Aalst a Bèlgica, Barranquilla a Colòmbia i la Festa dels Busós de Mohács a Hungria. Cap de Catalunya ni l’estat Espanyol, només el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife ha demanat ser-ho. Des de Convergència i Unió creiem que el Carnaval de Vilanova i la Geltrú té tot el necessari per ser una festa declarada patrimoni per la UNESCO. Pensem que té el suficient potencial com per optar al títol, això aportaria a la ciutat un atractiu turístic i cultural sense precedents.

En les últimes setmanes, Convergència i Unió ha mantingut reunions amb diferents sectors i persones del territori català que d’una manera o altra han estat o estan vinculades a la cultura, i a hores d’ara ja s’ha tancat  una reunió amb el president d’UNESCOCAT, Miquel Àngel Essomba.

Des de CiU es vol impulsar la creació d’una comissió formada per l’Ajuntament, la Federació d’Associacions del Carnaval (FAC) i membres de la societat civil per aconseguir declarar el nostre Carnaval com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Share