CiU farà de Vilanova i la Geltrú una destinació turística de qualitat

Lloveras proposa crear un consorci de turisme públic-privat que situarà la ciutat en el mapa i generarà nous llocs de treball per a la ciutadania

L’alcaldable de Convergència i Unió per Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el candidat a regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras, han presentat el punt “Vilanova i la Geltrú, destinació turística de qualitat”, inclòs en el programa electoral de la formació, que recull diferents aspectes de la ciutat que s’han de congeniar per aconseguir ser un reclam turístic i, a la vegada, crear ocupació.

La proposta turística de CiU es basa en la transversalitat de diferents departaments de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com el de mobilitat, ocupació, comunicació i comerç, que treballant conjuntament aconseguiran fer del municipi un indret més fàcil en tots els aspectes, tant pels visitants com pels vilanovins i vilanovines. El consistori juntament amb el sector privat vinculat amb el turisme formaran el Consorci de Turisme de Vilanova i la Geltrú que serà l’agent encarregat de desenvolupar tot el pla turístic.

El turisme de Vilanova i la Geltrú no ha d’estar centrat en un únic tipus de visitant sinó aprofitar totes les dinàmiques existents per a crear vàries ofertes per a diferents públics, segons ha manifestat Figueras. El mar, la gastronomia, la cultura, les festes, el comerç, l’esport i el món del cavall serien els camps actualment existents i que caldria potenciar.

Lloveras ha explicat que a partir dels recursos existents de la ciutat, caldrà adequar les infraestructures necessàries per a facilitar la mobilitat i crear una oferta turística de serveis que generarà llocs de treball entre la població. El projecte de CiU passa per fer nous accessos a Vilanova i la Geltrú en la C32 sud, millorar la carretera de l’Arboç i les entrades a la ciutat, facilitar la connexió amb la zona marítima al nord i al sud del municipi, crear un nova senyalització i millorar progressivament la façana marítima.

Per altra banda, Gerard Figueras ha fet una aposta clara per buscar inversions per la ciutat per aconseguir noves ofertes hoteleres i potenciar les existents. En aquesta línia, la formació encapçalada per Neus Lloveras ja ha començat a treballar tenint contactes amb personalitats del món econòmic i empresarial, com la reunió de la setmana passada amb el president de Foment del Treball.

En el programa de govern 2011-2015 de Convergència i Unió hi ha els següents punts centrats en fer de Vilanova i la Geltrú una destinació turística de qualitat:

– Crearem una aliança amb tots els sectors econòmics de la ciutat, públics i privats, per a la promoció turística de Vilanova i la Geltrú a Catalunya, Europa i països emergents.
– Professionalitzarem la gestió del turisme a través de la creació d’un consorci turístic públic/privat.
– Promourem la elaboració d’un pla turístic per promocionar Vilanova, ampliar i millorar la qualitat de l’oferta i implicar tots els sectors, entitats i persones de la ciutat.
– Vincularem el desenvolupament turístic i comercial de la ciutat amb el projecte del Clúster Nàutic, l’adequació de la façana marítima i la potenciació del port.
– Treballarem perquè el port de Vilanova i la Geltrú sigui estació receptora de creuers turístics i línies comercials.
– Treballarem conjuntament amb l’Estació Nàutica per tal de potenciar les activitats econòmiques i turístiques vinculades amb el mar.
– Fomentarem el turisme cultural aprofitant els grans actius de la ciutat: festes i tradicions, esdeveniments culturals, patrimoni i xarxa de museus.
– Impulsarem el turisme d’equitació aprofitant la iniciativa privada existent al municipi.
– Donarem les màximes facilitats per a la instal·lació de nous establiments hotelers a la ciutat.
– Dotarem la ciutat d’un nou recinte firal.
– Potenciarem el turisme gastronòmic establint una aliança amb el Penedès per incloure Vilanova en el circuït turístic, gastronòmic i firal del món del vi.
– Dotarem la ciutat dels punts d’informació necessaris per tal de donar un bon servei als visitants i turistes.
– Reforçarem els programes formatius per al personal del sector turístic.

Share