Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores alcem la veu

Representants municipals hem manifestat el nostre rebuig a les intromissions del govern espanyolAvui una representació del món local hem alçat la veu. Alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores de Convergència i Unió hem manifestat el nostre rebuig a les mesures anunciades els darrers dies pel govern de l’Estat, que vulneren greument i menyspreen les institucions locals, les que  mantenen la relació de servei més directa i propera amb la ciutadania.

Aquí comparteixo amb vosaltres el manifest amb la nostra postura:

MANIFEST DEL MÓN MUNICIPAL DE CIU DAVANT LES INTROMISSIONS DEL GOVERN ESPANYOL AL MÓN LOCAL

Nosaltres, alcaldesses i alcaldes, regidores i regidors de Convergència i Unió, davant la modificació de les bases de règim local imposades pel govern de l’Estat, aixequem la nostra veu per manifestar que:

·  Són un atac a la democràcia representativa dels ciutadans de Catalunya i a la institució que més ens apropa la presa de decisions sobre els afers comuns: els regidors i regidores representen la diversitat de la ciutadania i són escollits democràticament pels seus electors més propers.

· Són un atac a la història i la identitat del nostre país: els 947 municipis són l’ànima de Catalunya, són la malla que lliga el país, confegida per més de mil anys història. Defensarem cadascun dels 947 municipis del país i rebutjarem el reforç de les institucions que no ens són pròpies com ara les diputacions.

· Suposaran un encariment considerable de l’administració local que esdevindrà progressivament insostenible: prop d’un 90% dels més de 9.000 regidors que serveixen al país ho fan abnegadament sense cap assignació salarial; els ajuntaments només suposen el 3’4% del deute públic i el 12’9% de la despesa pública global.

· Suposaran una pèrdua d’eficiència i eficàcia en la resolució de problemes i la prestació de serveis a la ciutadania, en tant que pretenen eliminar el 30% de càrrecs electes.

Donat que aquestes mesures no acompleixen cap dels objectius pels quals van estar presumptament concebudes –estalvi econòmic, eficiència de l’administració, etc.- únicament esdevenen una cortina de fum per eludir la necessària reforma de l’administració central, hipertròfica i ineficient: l’administració que sobra a Catalunya i que s’ha de reduir és la de l’Estat. En aquest sentit, proposem, com a mínim, la supressió dels ministeris que no tenen competències (Cultura, Sanitat, Serveis socials, Ocupació…).

Ara més que mai farem costat al govern de la Generalitat en la defensa del nostre autogovern i farem costat als nostres ciutadans en defensa de la seva representativitat i la qualitat en la prestació dels seus serveis, l’esdevenidor de la història dels municipis de Catalunya i el futur del nostre país.

Catalunya, 17 de juliol de 2012

Share