05/09/2014 Article publicat al Diari de Vilanova

ENCAREM EL FINAL DE MANDAT

Aquesta setmana ha tornat el ritme d’activitat a la majoria d’organitzacions, empreses, administracions i també a les llars, després d’un estiu en què la calor no s’ha notat tant als termòmetres com en els esdeveniments, a nivell internacional i de país. Sense poder deixar d’estar pendents de tot el que passa al nostre voltant, arribem al setembre amb totes les forces reunides per tirar endavant aquest final de mandat a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Queden nou mesos de mandat, que dedicarem a enllestir o a deixar lligats tots els projectes que tenim en marxa. Entre els més imminents, aquest mateix setembre s’iniciarà el procés participatiu de la plaça del Port, un procés que ens ha de conduir, a principis del 2015, a presentar una proposta de remodelació integrada del passeig Marítim i aquesta plaça. Convido tots els vilanovins i vilanovines a prendre-hi part, ja que és important que aquest projecte que ha generat tant de debat a la ciutat acabi sumant el màxim de voluntats ciutadanes.

Simultàniament s’està avançant en el nou Pla de Mobilitat, ara en fase de diagnosi i amb previsió de completar-se a principis d’any, que ens ha de donar eines per reordenar el trànsit als nostres carrers i avingudes, un repte complex que hem d’afrontar necessàriament. D’altra banda, som a les portes de l’inici del curs escolar, durant el qual s’han d’enllestir les obres d’ampliació de l’escola Sant Jordi, que seguirem de prop des de l’Ajuntament.

Sobre la taula hi ha també la situació de l’equipament esportiu del Parc del Garraf. Estem exhaurint, juntament amb les parts implicades, totes les possibilitats de fer-lo viable, perquè pensem que Vilanova i la Geltrú no pot perdre una instal·lació d’aquestes característiques. També tirarem endavant la construcció del nou pavelló esportiu, una infraestructura necessària, que permetrà esponjar una mica els horaris d’entrenaments de les entitats esportives de la ciutat.

Tenim més projectes que han de ser una realitat els propers mesos. D’una banda, el pas sota la via del carrer de la Llibertat, que afavorirà la connexió entre baix-a-mar i el centre de la ciutat; de l’altra, el centre museístic del Far, que serà punt d’acollida dels nostres visitants i que reunirà una part important del nostre patrimoni mariner. Aquest nou espai està concebut perquè sigui una peça clau en l’aposta per a la promoció turística a la nostra ciutat.

A banda d’aquestes fites marcades en el calendari, l’agenda del govern municipal està plena d’accions a desenvolupar dia a dia, per continuar treballant en les nostres tres línies principals d’actuació, establertes a principis de mandat: promoció de l’activitat econòmica per crear ocupació, atenció a les situacions d’emergència social i avançar en una administració més propera a la ciutadania, més àgil, més transparent.

En aquests moments en què l’economia de la nostra comarca està remuntant tímidament, volem ser especialment proactius i disposar tots els instruments possibles per aprofitar aquesta tendència, així com treure rendiment de totes les accions realitzades fins ara. En aquest darrer tram de mandat farem èmfasi en la nostra voluntat de ser un referent de qualitat turística, d’explotar totes les potencialitats del nostre comerç, de recuperar la nostra indústria i de ser una ciutat potent en l’àmbit de la tecnologia, la recerca i el coneixement.

En aquest sentit, ja estem preparant mesures, per exemple, per incentivar l’emprenedoria. També continuarem fomentant esdeveniments que reforcin la nostra capitalitat i atreguin l’arribada de visitants, amb el FIMPT, la Fira de Novembre o el Festival del Xató com a més immediats. Igualment, ens mantindrem receptius com sempre a acollir actes vinculats al foment de la recerca, la investigació, la tecnologia, com el Congrés de Neurociència que se celebrarà aquest octubre.

Paral·lelament, mantindrem la nostra màxima atenció en les persones que pateixen més dificultats i que es troben en risc d’exclusió social, com hem estat fent aquests tres anys al capdavant del govern. Ben aviat es posarà en marxa el nou banc de queviures, per fer més confortable aquest servei a les persones que el necessiten, però també mantindrem les ajudes i els programes de suport per afavorir la inserció laboral de les persones sense feina.

Continuarem treballant amb la prioritat de mantenir la cohesió social i la qualitat de vida a la nostra ciutat, malgrat els temps són complexes, malgrat no hi ajudin lleis que eliminen competències i capacitat d’actuació als ajuntaments, com la nova llei reguladora del món municipal, la LRSAL, impulsada pel govern espanyol. Tenim la convicció que tots els serveis prestats des de l’Ajuntament són no només útils, sinó també necessaris i farem tot el que tinguem a l’abast per conservar-los.

Aquests darrers mesos mantindrem la màxima il·lusió i el màxim esforç per treballar perquè Vilanova i la Geltrú sigui una ciutat on tothom pugui viure amb qualitat de vida. Tenim el convenciment que això és possible, amb la implicació de tots i totes, en el marc dels canvis crucials que estem experimentant com a societat i del procés determinant, històric, que estem vivint com a país.

 

Share